R.I.P Valentina-F

Valentina-F "Tina" var ett sto född 2006, importerad från Tyskland. Vi köpte henne våren 2011 så vi ägde henne i 3 år och 6 månader. Tillsammans hade vi en jäkla resa med både framgångar och motgångar. Tina hade inte tävlat någonting eller varken varit på en tävlingsplats innan vi köpte henne. Vi utvecklades och det närmade sig att åka ut på tävlingar, började med att hoppa LD. Vi tog oss från att tävla LD till att nolla en regional LB. Tina var en speciell ponny med mycket energi så det räckte åt många i flocken! Från att se revbenen, vara tunn till att börja bli fint byggd med muskler.
 
2012 hände en olycka på väg ner till sommarhagen, (red över en järnvägsövergång som vi gjort i många år med andra ponnys i stallet). Blev allvarliga skador och vi fick åka till djursjukhus - Strömsholm samma dag, röntgen bilderna visade att ledbanden på vänster framben nästan var av... beslutet hängde hos mig och mamma. Hon stannade på Strömsholm under några dagar, innan vi fick åka och hämta hem henne. Rehabiliteringen skulle tag upp till 2 år så då bestämde vi oss för att betäcka henne så att hon gjorde någon nytta medans hon bara gick i hagen. Hon fölade 2014-04-28 och fick ett sto föl som heter Anima. Valentina sattes igång 4 månader efter fölningen försiktigt med tömkörning, promenader och efter några veckor provade vi att sätta upp en kompis på hennes rygg. Kompisen väger cirka 25 kg men de klarade "Tina" inte av. Dagen efter att ha haft ryttare på ryggen blev hon skapligt halt, och fick ställas av samma dag 16 augusti.
 
Valentina lämnade idag oss! Du kommer alltid finnas kvar inom mig. Jag kan inte riktgt få förklarat för mig själv att du inte finns någe mer, du kom alltid springandes till mig när jag kom för att hämta dig från sommarhagen! Jag kommer aldrig kunna släppa tillförliten om dig! Du var min allra bästa vän, som man kunde prata och berätta allt för om man behövde prata ut och få tröst. Känns starkt i hjärtat såhär efter 3 år. Även om du inte är livet så har du inte dött, du har endast gått ur tiden. Du började dina nya dagar på dem evigt gröna ängarna. ❤️ ❤️ ❤️
 
R.I.P Valentina-F
* 2006-03-24 - † 2014-11-26
 
 
 
Valentina-F | | Kommentera |
Upp