Nu tänkte jag ta upp något viktigt... Näthat!

Hora, bitch, slampa, tjockis och bög, det är bara några få exempel på kränkande ord som förekommer alltmer i dagens samhälle som bland annat skolor. Det händer väl kanske inte lika ofta att en person går fram och skriker dessa saker rakt i ansiktet på någon, utan det är mer vanligt att folk använder sig av sociala medier. De främsta sociala medier som används är facebook, e-mail, och twitter.
 
Vanligtvis brukar jag inte skriva om mobbing/näthat. Det betyder inte att jag inte har några åsikter om det, för det har jag och jag tycker att det är rent förjävligt hur man behandlar varann idag. Anledningen till att jag inte skrivit något om ämnet är nog för att det är ett obehagligt ämne och det finns redan en massa personer som bloggar och delar med sig om detta. Men nu känner jag att det har gått så långt att jag inte kan låta bli att skriva ut mina åsikter. So here we go!
 
Jag personligen har varit utsatt för svag mobbing i mina yngre år, så nog har jag hört och upplevt en del hat.
 
Jag har inte bloggat så värst länge men själv har man redan fått slå den hårda "hammaren i bordet", gäller framförallt när man har läst en hel del hästbloggar. Det är såklart att de påverkar en!
Tror ni som skriver elakheterna i kommentarsfältet att alla människor bara skakar av sig de hårda/ kränkande orden och fortsätter gå vidare?! Självklart tar man åt sig och blir ledsen om någon säger att du ser ut som en fet överviktig kossa eller om hur man presterar i sin fritidsaktivitet som exempel ridningen. Gäller också att inte bara dra alla över en kant, då det faktiskt finns något som heter konstruktiv kritik som verkligen inte ska blandas in med näthatet/mobbningen! Säger någon personligen att han/hon tycker att det är fel och att dem skulle ha gjort på något annat sätt är inte mobbning, men det beror också helt på hur kommentaren är riktad och hur den är skriven. Ett exempel kan vara:

Jag tycker att din häst ser något omusklad ut. Har du testat att ge den lite extra protein eller klättra lite mer med den eller är det bara så den är byggd?

 Jämfört med:

 Fy fan vad ful din häst är, den är ju hur smal som helst och har noll muskler! Hur fan tänker du din jävla djurmisshandlare! Ger du den någon mat överhuvudtaget!? Är förvånad att ingen har anmält dig ännu!

 Vilket av dessa två exempel tycker ni låter som en konstruktiv kritik och vilket är klassat som mobbning? För mig är valet självklart! Människor ute i Norden/ världen kanske inte ser skillnaden och skriver så tragiska kommentarer som till stor del liknar exempel två, verkar inte överhuvudtaget fått så bra uppväxt som litet barn eftersom det inte förstår att dem sårar personen bakom skärmen på andra sidan som får kommentaren.

Jag har klarat mig oerhört bra från elakheter här på bloggen och med största del utan för bloggområdet också.
Till er vill jag bara säga att jag inte är mer än en 15-årig tjej som varje dag gå i skolan och sliter för att nå mina mål precis som många andra. Jag kanske inte har det perfekta skänkelläget, eller den bästa sitsen över hindrena ALLA gånger. Jag lovar och svär på att jag traglar för att lyckas och tar egna initiativ, för det är liksom inget som bara kommer automatiskt.
 
Bara för att jag har lyckats med en del bra saker inom ridsporten som två SM-guldmedaljer, en SM-bronsmedalj och framförallt ett Skandinaviskt mästerskaps guld inom ponnygaloppen, eller varför inte ridit i Globen och tävlade i Shetland steeplechase så betyder det inte att jag alltid kan leverera. Utan ibland blir det rätt, ibland fel. Man möts av nya utmaningar på vägen och en del gånger går det bra och ibland slutar det med kaos, fråga mig jag vet att man kan inte bara gå på plus varje tävling eller träning. 
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp