Resultatet - Örebro 21/7

I torsdags var vi som sagt till Örebro för att starta ett insprängt lopp, kategori b. När vi anlände till banan så fick Cenit sträcka lite på benen medans boxen spreds med spån. Värmde precis som vanligt, två bakvarv samt ett rätvarv. Han kändes inte som vanligt det saknades framåtbjudning. Hur jag än körde och drev honom så vill han inte springa fortare. Jag sa till mamma att han inte var sig själv, och valde att körda av banan. Efter värmningen körde vi till stallet, där så fick han stå inne en stund,  i samband när vi dubbelkolla så allt stod rätt till.
 
Starten kunde även ha gått bättre, han ville knappt lämna startpositionen. Någorlunda ordning på det i alla fall. Med 40 m tillägg så hade vi chansen att komma topp tre, men just i torsdags med värme och en ponny som inte riktigt var nöjd för dagen så ”rann taktiken mer och mer ut i sanden”. Att komma ifatt och lägga mig i rygg på dem främre ekipagen eller komma upp utvändigt var taktiken som skulle gällt. Trots våra 40 m tillägg, taskig start och gassande solsken som trötta ut många hästar för dagen, så kämpade Cenit på bra.
 
Tävlingen resulterade en oplacering i loppet på tiden 2:30,5. Verkade inte som att det bara var ponnyerna som inte ville prestera på topp, även varmbloden tacklade av p.g.a gassande solsken. Det fick man höra från en av travtränarna vid uteboxarna. Man få inte glömma bort att hästar är levande precis som vi, vilket vi inte får glömma. Dem kan också ha sina dagar: dåliga dagar, samt bra. 

Nu får Cenit lite semester och får ladda om inför hans nästkommande tävling, blir dock inget tävlande för mig på ett tag.  

 
 
Ponnytrav | | Kommentera |
Upp