Jajjaläger 2016

Kära läsare. Det har varit fullbokat och bloggen har hamnat lite på sidan av, så därför jag inte riktigt hunnit uppdatera. Vilket lärorik helgläger! Som har bestått av häst så gott som hela tiden, dagarna började skapligt tidigt.

Första lägerdagen 8 april                                                                                                                            
Den 8 april 2016 kl 17:20 trampade jag in genom klubbdörren. Började helt enkelt med att installera in sig - bädda, hälsa på alla de andra lägerdeltagarna och käka tacos. F*an säger jag direkt till mig själv jag ju redan ätit middag. Det blev att käka middag 2 ggr samma dag, inte de minsta bra för mig och mina rutiner.....! Hur som helst jag grälade inte ner mig i det, nu var jag på läger och det var inte direkt onyttigt. Nu såg jag fram emot att komma ut att köra. Kl 18:25 hade jag selat färdigt Cenit och speedcarten var på. Helgens första körpass kändes jättebra, bra längd på tömmarna, otroligt fin och samarbetsvillig ponny. Vi i min grupp som bestod av Guldhagens Dusty - Matilda, Allgunnens Atom - Jesper & Prins Douglaz med sin kusk Emma. Vi samtliga tränade parallell kon körning och tempoväxlingar.
 
 
Andra lägerdagen 9 april 2016
Jag klev upp ur sängen tidigt kl 05:30 för att jag skulle hinna komma ut på en skön morgonjogg. Det blev en normal joggingrunda runt travbanans yttre som visade 5,82 km i runkeeper appen och tog mig 34 minuter att genomföra. När jag kom tillbaka hade några av de andra ungdomarna vaknat, men jag ställde mig i duschen och tog en snabb frukost. Till kl 07.30 skulle jag vara redo och Cenit var utselad inför morgonpasset. Övningen i passet handlade en hel del om lydnad och kommunikation mellan ponny och körsven. Tränade bland annat med att köra mellan koner och göra halter. 😌 
 

Där på så gjorde jag stallsysslor + att bekantar mig och pysslade om Cenit. Förutom sysslorna så var jag även lite behjälplig då det var många timmar kvar till lunch,  och ganska många ponnyer kvar som skulle motioneras. Det blev dags för fika och teori så småningom någon timme innan lunch. På eftermiddagen hade vi ett helt fantastiskt snabbjobb på banan, verkade som Cenit tyckte detsamma som jag, under upploppsrakan hängde vi bra på efter Jespers ponny som sprang på tiden 2.03 så Cenit sprang någonstans runt 2.08. Mot kvällningen så blev det agility med trevlig gemenskap.

Sista lägerdagen 10 april
Efter två intensiva dagar så avslutades sista dagen med två lugna pass som bestod av ett träningspass på skogsslingan/ rakbanan med sällskap av Torpets Axa med sin kusk Julia. Dagen rullade på och allt gick i ett, hela dagen. Lägret avrundades inte med någon direkt avslutning inför föräldrarna, istället blev det konplockning mellan fyra lag. 
 Tack Jajja och Pernilla för alla tips och väl arrangerat läger. Jag tror alla tipsen kan hjälpa mig under året. 😌

 

Ponnytrav | | Kommentera |
Upp